Syksyn varotoimet Musiikkitalossa

Lämpimästi tervetuloa Musiikkitaloon syksyllä 2020! Tutustuthan turvaohjeistukseen ennen konserttiin saapumista.

Syksyn turvatoimet

Lämpimästi tervetuloa Musiikkitaloon! Syksyllä meillä järjestetään monia hienoja konsertteja, ja toivomme, että saat nauttia elämyksestä ilman ylimääräistä huolta. Tästä syystä haluamme kertoa jo ennakkoon konsertin turvatoimista.

Me noudatamme Musiikkitalossa kaikkia viranomaisten ohjeistuksia. Niiden lisäksi meillä on omia tarkempia varotoimia, jotka ovat tuttuja muun muassa kaupoista ja museoista. Ohjeistamme toimintaa paikan päällä näkyvästi ja selkeästi.

Seuraavassa muutamia ohjeita, joihin toivomme sinun tutustuvan jo ennen Musiikkitaloon saapumista:

Älä tule Musiikkitaloon sairaana

Jääthän kotiin pienestäkin flunssaoireilusta. Päätoimijamme Taideyliopiston Sibelius-Akatemia, HKO ja RSO ovat laajentaneet pääsylippujen palautuskäytäntöä, ja voit vaihtaa lippusi toiseen saman toimijan konserttiin soittamalla lipunmyyntiimme vielä konserttipäivänä klo 11 mennessä. Katso tarkemmat ohjeet sivun lopusta.

Kasvomaski ja suojakäsineet

Suosittelemme vahvasti kasvomaskin käyttöä kaikissa Musiikkitalon tapahtumissa. Jos sinulla ei ole mukana omaa kasvomaskia, saat sellaisen maksutta info-pisteestämme lipunmyynnin vierestä. Info-pisteestä on saatavilla myös suojakäsineitä.

Muista turvaväli

Pidäthän turvaväliä muihin asiakkaisiin. Muista tämä erityisesti jonottaessasi esimerkiksi hissiin, naulakkoon, kahvilaan tai konserttisaliin.

Huolehdi käsihygieniasta

Käytä käsiendesinfiointiautomaatteja heti sisäänkäyntien yhteydessä. Seuraa opasteita lähimmälle käsienpesupisteelle. Muista myös yskiä oikeaoppisesti hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan.

Saavu ajoissa

Turvatoimista johtuen saapuminen ja Musiikkitalossa liikkuminen voi olla tavallista hitaampaa. Varaathan siksi saapumiseen riittävästi aikaa.

Naulakkoon jätetään vain isot kantamukset

Koronatilanteen vuoksi ulkovaatteet saa ottaa mukaan konserttisaliin, ja suosittelemmekin näin tekemään, jotta vältämme naulakon ruuhkautumisen ennen konserttia ja sen jälkeen. Suuret laukut on kuitenkin jätettävä naulakkoon.

Naulakko on poikkeusaikana maksuton.

Konserttisalissa istutaan turvavälein

Konserttisalissa istutaan siten, että jokaisen kuulijan väliin jää 1–2 metrin turvaväli. Huomioithan, että istumapaikkaa ei saa oma-aloitteisesti vaihtaa, vaan sinun tulee istua sillä paikalla, joka pääsylippuun on merkitty. Konserttisalista poistutaan rivi kerrallaan henkilökunnan ohjeita noudattaen.

Väliaikatarjoilut

Suuressa osassa syksyn konsertteja ei ole lainkaan väliaikaa. Tällä järjestelyllä minimoidaan liikkumista ja mahdollisia ruuhkia yleisötiloissa.

Olette kuitenkin lämpimästi tervetulleita nauttimaan ravintolamme antimista ennen konserttia tai sen jälkeen. Tilaattehan tarjoilunne etukäteen. Ennakkovarauksella varmistatte teille tarjoilut ja istumapaikan lämpiössä, jossa pöydät on sijoiteltu turvavälit huomioiden.

Tarjoilut voitte tilata sähköpostilla ravintolapalvelut@musiikkitalo.fi, puhelimitse numerosta 020 762 4862 (ma–pe 8.30–16.00), verkkokaupasta tai käyttämällä Restis-mobiilisovellusta. Tarjoiluja myydään myös Musiikkitalolla ennen konserttia, mikäli lämpiössä on vapaita istumapaikkoja.

Tervetuloa!

Pian pääset uppoutumaan musiikkiin. Sydämellisesti tervetuloa Musiikkitaloon!

Päätoimijoidemme konserttilipun vaihtaminen sairastapauksessa

Musiikkitalon lipunmyynti vastaanottaa peruutusilmoituksia päätoimijoidemme (Taideyliopiston Sibelius-Akatemia, HKO ja RSO) konsertteihin arkisin ma–pe klo 9–11 välisenä aikana puhelimitse: 020 7070 437 (puheluhinnat alla). Ilmoitus peruutuksesta tulee tehdä puhelimitse viimeistään konserttipäivänä klo 11 mennessä.

Peruttu lippu vaihdetaan toiseen saman orkesterin konserttiin saatavuuden mukaan, jolloin myös hintakategoria voi vaihtua ilman hyvitystä. Mikäli et halua valita vaihtokonserttia heti, saat vaihdossa ns. avoimen konserttilipun, joka on voimassa vuoden. Avoin lippu tulee vaihtaa varsinaiseen konserttilippuun Musiikkitalon lipunmyynnissä lipun voimassaoloaikana.

Puheluhinnat:
8,35 snt/puhelu +
matkapuhelimesta 17,17 snt/min
lankapuhelimesta 7,02 snt/min